Veel verschillende soorten modellen!

Dit deel van de webpagina gaat in grote lijnen over de verschillende modelhelikopters die er zijn.

Er zijn elektro, methanol, benzine en schaal modelhelikopters. Er is nog 1 klasse meer, maar dat is een klasse appart. De Turbine aangedreven helikopter, vaak een schaal kist, bespreek ik dan ook niet. De drie eerste versies zijn zowel in "pod en boom" als mechaniek voor in een romp te verkrijgen.
De modelhelikoter met een elektromotor wordt tegenwoordig het meeste gebruikt als trainer. Het voordeel van dit deze modellen zijn de kosten en de eenvoud.
De modelhelikopter met een methanolmotor was tot 5 jaar geleden de meest gebruikte trainer. De kosten van een elektromotor met toebehoren waren toen nog vrij kostbaar. Hellaas zijn deze modellen bijna nergens meer te zien.
De modelhelikopter met een benzinemotor kan ook als trainer gebruikt worden. Deze is nog duurder en vergt meer onderhoud dan de methanol versie. Het is dan ook gebruikelijk dat het in een schaalmodel wordt gebruikt. Al wordt dit rap door de elektromotor ingehaald.
Om meer informatie te krijgen van een bepaalt type modelhelikopter verwijs ik je dan ook graag naar het modelbouwforum of rcheliparts.nl.

Logo 400se Hirobo SDX Vario Bell UH-1D

De elektro even als de methanol, zelfs sommige benzine, modellen kunnen 3D figuren vliegen. De elektro modelhelikopters blinken hier in uit. Hun vermogen tot gewicht is zo hoog dat ze lijken de natuurkrachten te tarten. Dit wel mogelijk gemaakt door de stuurkunsten van de piloot.